maj
Alma Soprano trajna epilacija

Epilacija ili trajno uklanjanje dlačica metodom laserske epilacije Alma Soprano pruža maksimalan efekat i u potpunosti je neškodljiva i neinvanzivna – kako za žene, tako i za muškarce.

Lasersko uklanjanje neželjenih dlačica je postalo jedna od najčešćih kozmetičkih procedura u svetu, odmah posle estetskih korekcija lica i sličnih tretmana. Sistem za lasersko uklanjanje dlačica Alma Soprano koristi najnovije tehnologije kako bi ponudio jednostavno, praktično rešenje za efikasno i bezbolno uklanjanje dlaka. Jedinstvena metoda postepenog zagrevanja efikasno oštećuje folikule i pritom izbegava povredu okolne kože. Ovaj postupak ujedno drži laser u konstantnom pokretu čime se pokriva cela regija.

Simultani efekat hlađenja istovremeno sprečava opekotine i omogućuje lagodniji tretman, a specijalizovani aplikator omogućava da se u većim vremenskim intervalima prelaze velika područja. Bez obzira da li imate svetliju, tamniju ili preplanulu kožu, kao i guste ili retke dlake, sistem Alma Soprano za uklanjanje dlačica postiže maksimalne rezultate na svim delovima tela, pomoću tretmana koji su sigurni, brzi i najbolje od svega – skoro bezbolni.

zasto izabrati alma soprano

Alma Soprano se nalazi u samom vrhu lasera za trajnu epilaciju i kao takva pruža maksimalnu efikasnost i dugoročne rezultate na svim tipovima kože.

Metoda visoko koncentrovane svetlosti je specijalno namenjena selektivnom prodiranju u folikul dlake, apsorbovanju pigmenta u folikulu dlake i posledičnom uništavanju dlake unutar samog folikula.

Poslednjih godina je razvijen niz lasera i izvora svetlosti koje mogu da se koriste pri laserskom uklanjanju dlačica. Postupak se u početku izvodio na tamnim dlačicama i svetlijoj koži, međutim, novije tehnologije su učinile ovaj postupak sigurnijim za ljude sa tamnijom kožom. Za lasersko uklanjanje dlaka se danas koriste različite vrste lasera – najčešće su to alexandrite, diode, Neodymium YAG i intenzivni pulsirajući izvori svetlosti.

Novi multi laseri i pristup tretmana multi tehnologije predstavlja revolucionarno otkriće u trajnom uklanjanju dlačica, koje omogućava proceduru na velikom broju tipova i boja kože. Soprano ICE kombinuje sve prednosti alexandrite lasera i diodnih lasera. Dobre strane ovakvog tretmana su bezbolan proces, brzina, pristupačnost, sigurnost i efikasnost.

Šta je trajna epilacija?

Trajna epilacija može ukloniti sve neželjene dlačice, bez obzira da li se radi o povećanom rastu dlačica ili o želji za novim izgledom. Međutim, veliki broj pojedinaca će zahtevati niz tretmana tokom vremena, što će na kraju rezultirati potpunim uklanjanjem neželjenih dlaka. Većina lasera i svetlosnih izvora za trajno uklanjanje dlačica su odobreni od Svetske zdravstvene organizacije. Kod nekih ljudi, sam proces trajnog uklanjanja dlačica može trajati duži niz godina. Kod drugih to može biti samo povremeni tretman, kako bi održali svoj nivo proređenosti dlaka. Nemoguće je unapred odrediti kome će biti potrebno koliko tretmana, kao i koliko dugo dlake neće rasti. Kao što je gore navedeno, lasersko uklanjanje dlaka najbolje deluje kod onih sa tamnijim dlačicama na svetlijoj koži, međutim, novije tehnologije, noviji laseri i svetlosni izvori poput Alma Soprano učinili su postupak sigurnijim i delotvornijim – kako za one sa tamnijom kožom, tako i za one sa svetlijom.

Kako se pripremiti za lasersku epilaciju

Obično pre procedure, dermatolog ili drugo stručno lice pregleda istoriju pacijenta i obavlja fizički pregled. Ovo je idealno vreme za doktora i pacijenta da porazgovaraju o očekivanjima, potencijalnim rizicima i rezultatima postupka. Pacijent bi takođe trebalo da:

• Izbegava sunčanje, solarijume, depiliranje, hemijski piling ili kolagene injekcije dve nedelje pre same procedure.
• Izbegava upotrebu parfema, dezodoransa ili bilo kog sredstva koje bi moglo da iritira regiju kože na kojoj će se izvršiti trajna uklanjanje dlaka.
• Izbegava aspirin, anti-inflamatorne lekove i biljne dodatke zbog povećanog rizika od krvarenja.

Šta očekivati nakon procedure

Nakon tretmana, pacijent bi trebalo da očekuje:

• Crvenilo i otečenost folikula dlake, što je normalna pojava.
• Bol i nelagodnost, koji se lako mogu ublažiti lekovima protiv bolova bez recepta.
• Recept za topikalnu antiseptičku kremu koja se primenjuje nakon tretmana.

Izbegavanje direktnog izlaganja suncu barem nedelju dana nakon svih postupaka laserskog uklanjanja dlaka je obavezno.

05maj
Laserska Epilacija / Laserska epilacija / 0 Comments
Soprano ICE trajna epilacija
04april
Laserska Epilacija / Laserska epilacija / 0 Comments